Bli medlem

Jeg har lyst til å spille basketball. Hva gjør jeg?

Så kult at du har lyst til å begynne med basketball hos oss! Her har vi samlet noe info som du kanskje lurer på før du starter:

1. Alder

Nesodden IF Bobcats er en av Norges største basketballklubber. Vi tilbyr basketballtrening fra 2. klasse (6 år) gjennom de ulike SFO’ene på Jaer, Berger, Nesoddtangen, Bjørnemyr og Fjellstrand skole og i alle årsklasser opp til 19 år. Vi har både jente- og guttelag, samt mixlag for de yngste. I tillegg har vi trimlag og 3.div. for voksne.

2. Hvor foregår treningene og hvilke(n) dager?

Hovedarenane for våre treninger er Bjørnemyrhallen og Nesoddhallen. Noen lag benytter også gymsalen på Bakkeløkka skole og gymsalen på Tangen. De fleste lag fra 12 år trener 2 ganger pr. uke etter skoletid. Når lagene har treningstider, finner du her og på de enkelte lags sider.

3. Innmelding/Hva koster det? (sesongen 2020/2021)

For å spille basketball er avgiften to- eller tredelt. Man trenger å registrere seg med:
1) Medlemsskap i Nesodden Idrettsforening (faktureres ved starten av året)
2) Treningsavgift til basketgruppa (pris avhenger av alder/nivå – se under. Denne faktureres om høsten.)
3) + alle over 13 år som skal spille serie må ha lisens til Basketballforbundet (gjelder ikke Easybasket)

SFO/Basket-gøy
Dette tilbudet er gratis til midt i november. Deretter rabattert treningsavgift kr 800,-
SFO/Basketgøy betaler også kr. 100 i NIF-medlemsskap for høst første året (slik at de skal kunne regnes som medlemmer allerede første høsten)

EasyBasket
Junior til og med 12 år (fyller 12 år kommende kalenderår) kr 1300,-

Seriespillende lag
Junior 13 – 18 år (fyller 13 år kommende kalenderår) kr 1700,- + spillerlisens til NBBF fra fyllte 13 år
Senior/voksen i serie (fyller 19 år eller eldre kommende kalenderår) kr 2500,- + spillerlisens til NBBF fra fyllte 13 år

Trim
Senior/voksen trim (fyller 19 år eller eldre kommende kalenderår) kr 800,-

Avgift til Nesodden Idrettsforening

Nesodden IF Bobcats er en del av Nesodden Idrettsforening (NIF). Medlemmer hos oss må derfor også tegne årsmedlemskap der, slik at barnet blant annet har en idrettsforsikring. Det koster 400 kr i året, og du vil motta faktura direkte fra NIF, eller finne den når dere oppretter bruker i minidrett.no (Den må være betalt før barnet kan spille seriespill).

Det finnes gode økonomiske støtteordninger for de som har behov for det.

Basketball er ellers lite utstyrskrevende. Det holder lenge med en ball og å spille med vanlig treningstøy og gode joggesko. 

4. Kan jeg prøve noen ganger?

Selvsagt! Vi er veldig glad for alle som har lyst til å prøve å spille basketball! Vi vet at mange barn og unge prøver mange forskjellige aktiviteter. Kom og bli med på noen treninger før du melder deg inn i klubben.

5. Hva med kamper og turneringer?

Avhengig av alderen din, vil laget ditt enten bare trene (SFO lag), spille mindre EasyBasketturneringer eller spille i vanlig serie (fra 12 år). Som nevnt over – HUSK at ALLE over 13 år må betale lisens FØR de får lov å spille kamp. Se mer her >>

6. Kan jeg kombinere basket med andre idretter?

Det heier vi på! Vi tror at man bare blir en bedre basketballspiller av allsidighet. Vi håper selvsagt at du OFTEST velger å komme på baskettreninger og kamper, da.

Velkommen som medlem i Nesodden IF Bobcat